Gehaakte armband met bezemsteel steek

Deze geweldige armband willen wij graag met jullie delen, want hij zit heerlijk en voelt zo lekker als een zacht knuffel polsbandje. Mocht je de basis van haken kennen dan is het best makkelijk te maken.

De armband is gehaakt met de bezemsteel steek (broomstick lace). Gebruik hiervoor niet te dun draad.
Zet eerst 15 steken op, daarna nog een extra rijtje terug voor de stevigheid. Zet de lussen om een dikke haaknaald of breinaald (ongeveer maat 24). Ik heb 2 brienaalden van 12 even aan elkaar vast gemaakt dat werkt ook goed. Haak daarna door iedere 5 lussen 5 halve stokjes. Dan weer 15 lussen op de dikke breinaald enz. Herhaal dat totaal 6x. Als laatste een baan vaste en dan met de draad die je over houd de twee uiteinden aan elkaar bevestigen.

Het knoopje dat aan de armband bevestigd is is gemaakt van fimoklei (Cernit). Boetseer een plat rondje en bewerk deze met een relief stempel (bv. clear stamps). Prik er 2 gaatjes in en bak het volgens de instructies op de verpakking af in de oven. Ook kun je er een knoop met een kruissteek van maken. Boetseer een plat rondje en prik er 4 gaatjes in. Bevestig deze met haakgaren dmv een kruissteek aan de armband. 

Moeilijkheidsgraad ***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...