Ketting met gehaakte bloemen

Deze elastische ketting van kralen, budha bedels en gehaakte bloemetjes is ook als armband te dragen. Zelf kralen uitzoeken in een echte kralenwinkel is pas echt verwennerij. Daar kun je alles bekijken, aanraken en eindeloos combineren. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Maar soms is het fijner om niet zelf te kiezen.... dan maak je gewoon dit voorbeeld na.
Benodigdheden
+ kleine kralen en ringetjes (3 à 5 stuks; 1 ring per bloem); kralenwinkel
+ budha bedels; of gekleurde heiligen bedels passend bij de kleuren die je in de kralen gebruikt
+ ca. 120 cm elastisch transparant draad. Dan kan de armband 6 keer om je pols heen.
+ transparante nagellak
+ lint; ik heb hier gebruik gemaakt van zwarte Bonfim lintjes, deze braziliaanse gelukslintjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren
+ haaknaald 3 en haakgaren in pasteltinten voor het maken van bloemetjes

Werkwijze
Begin met het haken van een bloemetje. Zo doe je dat:
A.  5 lossen haken en met een halve vaste tot een ring verbinden.
B.  2 lossen haken -- de draad om de haaknaald slaan, in de ring steken en 1 lus ophalen, omslaan en door 2 lussen halen (op de haaknaald zitten nu 2 lussen), omslaan en door 2 lussen halen (op de haaknaald zitten nu 1 lus) -- herhaal dit 1 keer. 2 losse haken, in de ring steken en 1 lus ophalen en direct door de lus halen. 1 blaadje is nu af.
C.  Herhaal B 4 keer. Schuif de blaadjes steeds een beetje op. Je hebt dan 5 bloemblaadjes. Afhechten en klaar is je bloemetje!
 

Neem een ringetje en maak deze aan het gehaakte bloemetje vast. Knip een zwart Bonfim lintje van ca. 9 cm schuin af en knoop deze aan het ringetje.

Nu kun je de ketting gaan rijgen: 10 tot 15 x pastel kralen, 1x zilver, 10 tot 15 x zwarte kralen, 1x zilver, bedel, 1x zilver, herhaal dit en doe dan ipv een bedel het ringetje met de bloem eraan. Voor deze ketting heb ik kleine kraaltjes gebruikt van pastels gecombineerd met zilver en zwart.
Knoop het elastisch draad na het rijgen dicht en doe op de knoop een beetje transparante nagellak zodat de knoop goed dicht blijft zitten.
Dat valt best mee toch?

Moeilijkheidsgraad: **

Reacties