Kralen enkelbandje

Het is bijna zomer! En tijd om de voetjes weer eens wat aandacht te geven. Even naar de pedicure, teennagels mooi lakken en je slippers te voorschijn halen. Daar hoort natuurlijk een bijpassend enkelbandje bij. Wij combineerden aardetinten met accenten van fel roze, knal groen en geel. Of maak er één van metalen kralen. Gebruik meerdere bandjes naast elkaar! Je kunt natuurlijk ook een armbandje maken, die is alleen iets minder lang. Laat je inspireren in de kralenwinkel en maak je eigen kleurencombinatie. En dan aan de slag.

Kralen Enkelbandje van Klein Zoet Geluk
Zelf enkelbandjes maken is leuk! Als je eenmaal weet hoe het moet, maak je ze in een handomdraai. 

Benodigdheden
+ koord (wax of leren koord)
+ draad (dun stevige linnen of waxdraad)
+ kralen
+ papierklemmen
+ stuk board of een stevig wat dikker tijdschrift
+ naald

Voorbereiding
Bepaal de lengte van je enkelbandje (om je enkel meten) en meet uit hoeveel kralen je daarvoor nodig hebt. Maak eventueel alvast een kleuren combinatie naar wens. Vervang 1 kraal door een iets grotere kraal voor de sluiting. Neem een koord van 60 cm en een draad van 50 cm. Doe het koord dubbel en leg het draad ernaast. Leg een knoop in de lus voor de sluiting. Zorg dat de lus om een dikke kraal past. Zet de lus links vast met een papierklem (foto 1) op een A4 tijdschrift. Span dan rechts de 2 uiteinden van het koord vast met een papierklem, zodat deze strak gespannen staan. Zorg dat het draad onder het koord door zit. Gebruik eventueel een naald of wat lijm aan het uiteinde van de draad, zodat de draad makkelijk door de kralen heen gaat.

Werkwijze
Neem het draad en rijg deze over de bovenste draad heen. * Rijg er een kraal aan. Zorg dat deze tussen de 2 gespannen draden in ligt. Rijg de draad om de onderste draad heen en door de kraal terug. Rijg dan de draad over de bovenste draad heen (foto 3) en daarna door een nieuwe kraal terug (foto 4). * Herhaal dit tot je klaar bent en de juiste lengte hebt bereikt. Leg nu een knoop in de 3 draden. Rijg dan de dikke kraal aan het koord en leg er een dubbel knoop in. Meet hem nu even om je enkel en als ie goed is leg je nog een extra stevige knoop in de uiteinden. En klaar is je enkelbandje.

Hoe maak ik een enkelbandje 1Hoe maak ik een enkelbandje 2 Moeilijkheidsgraad **

Reacties

  1. OO, wat leuk ja. Ga ik samen mijn mijn dochter doen. Dank voor je tip.

    Gr Nancy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een superleuke blog! Ik was even aan het rondneuzen voor inspiratie voor nieuwe creamiddagen op school. Inspiratie genoeg. Mooie foto's en mooie dingen maak je. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan