Zpagetti mandje

De herfst komt eraan. Dit is het moment om je huis nog even te ordenen of goed op te ruimen. Maak een paar van deze schattige mandjes van zpagetti. Zo wordt je kledingkast of boekenkast overzichtelijk. Gebruik hem bijvoorbeeld om je sokken, ondergoed of sjaaltjes in op te bergen. Of bewaar er je bolletjes wol in.

Zpagetti mandje van Klein Zoet Geluk

Benodigdheden
+ zpagetti
+ haaknaald 10

Werkwijze

Voor je begint lees dan even onze uitleg over de belangrijkste haaksteken.
Haak 4 losse en maak een ring.
Toer 1: haak 2 losse en haak dan 9 hst in de ring (half stokje: sla de draad om je haaknaald heen en steek de naald door de ring en haal de draad omhoog. Je hebt nu 3 lussen op je haaknaald zitten. Sla dan weer de draad om de haaknaald heen en haal de draad door de 3 lussen.) Eindig de ronde met een hv (steek de haaknaald door de hele lus van de eerste 2 losse, sla de draad om en haal de draad omhoog door de lus die op de haaknaald zit).
Toer 2: haak 2 losse en haak dan 19 hst, steeds 2 hst in 1 steek (wordt dus verdubbeld). Eindig de ronde met een hv (door de hele lus van de eerste 2 losse).
Toer 3: weer verdubbelen, dus 2 losse en dan 39 hst. 2 steken in iedere lus. Weer eindigen met hv in eerste 2 losse. Dan is de bodem klaar en gaan we omhoog werken.
Toer 4: haak 40 v door enkele draad (dan wordt het iets soepeler) eindigen met hv in eerste steek. (v: Steek de naald door een volgende steek, sla de draad om de haaknaald heen en haal deze door de steek omhoog. Je hebt nu 2 lussen op je haaknaald zitten. Sla weer de draad om de haaknaald heen en haal deze door de 2 overgebleven lussen).
Herhaal de 4e toer 7x en eindig met hv in eerste steek. Laat de draad los hangen.


Bloem haken
Haak 6 losse en maak een ring. 

Maak nu de blaadjes: 
Haak 3 losse. Haak een stokje: Sla de draad om je haaknaald heen en steek de naald daarna door de ring, sla de draad om de haaknaald heen en haal deze door de ring omhoog. Je hebt nu 3 lussen op je haaknaald zitten. Sla weer de draad om de haaknaald heen en haal deze door de 2 eerste lussen. Je hebt nu 2 lussen op je haaknaald zitten.
Haak nog een stokje: Sla de draad om je haaknaald heen en steek de naald daarna door de ring, sla de draad om de haaknaald heen en haal deze door de ring omhoog. Je hebt nu 4 lussen op je haaknaald zitten. Sla weer de draad om de haaknaald heen en haal deze door de 2 eerste lussen. Je hebt nu 3 lussen op je haaknaald zitten.
Sla de draad om je haaknaald heen en trek deze door de 3 lussen. Haak 3 losse. Steek de naald door de ring heen, sla de draad om de haaknaald en trek deze door de ring omhoog. Sla de draad om de haaknaald en trek deze door de 2 lussen heen.
Haak zo nog 4 blaadjes en klaar is je bloem. Maak, met de overgebleven draad die nog aan de bloem zit, de bloem aan het mandje vast. Draad afhechten en klaar! Succes!


Moeilijkheidsgraad *
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...