Kralen armband Roos

Zeer zoete zeegroene kralen armband met lief roosje. Alle onderdelen zijn verkrijgbaar bij de lokale kralenwinkel. Informeer daar naar de vele draad mogelijkheden. Wij maakten gebruik van geplastificeerd metaaldraad en knijpkraaltjes, omdat dat nou eenmaal het sterkst is en dus het langst meegaat.

Ben jij benieuwd hoe je dit lieve roosje nu eigenlijk zelf kunt maken? Wij wel! Ons volgende blogitem staat dan ook helemaal in het teken van het maken van kleurrijke bloemen en vogel bedels. Geweldig om te doen trouwens... dus wordt vervolgd... zie: Cabuchons maken

Kralen armband roosje

Benodigdheden
+ houten kralen
+ rocailles (kleine glaskraaltjes)
+ hangertje zilver hart
+ cabochon roosje
+ slotje en ringetje
+ geplastifceerd staaldraad
+ knijpkraaltjes
+ kettelstiftjes of metaaldraad
+ sieradentangetjes

Kralen armband roos

Werkwijze

Bepaal de lengte van het geplastificeerd metaaldraad om je pols (neem ca. 2 cm meer voor het bevestigen van de sluiting). Haal eerst de draad door een knijpkraaltje, dan door een ringetje, dan weer door het knijpkraaltje halen en het knijpkraaltje goed dichtknijpen met een tangetje. Rijg nu de kralen, de houten en de rocailles, op de metaaldraad tot je iets meer dan 1,5 cm draad over hebt. Rijg dan het knijpkraaltje en het slotje aan de metaaldraad. Steek het uiteinde van de draad weer terug door het knijpkraaltje en gelijk ook door een paar kralen heen. Trek het metaaldraad aan en knijp het knijpkraaltje goed dicht. Knip de rest van het draad af met een tangetje. Steek een kettelstiftje of een stukje metaaldraad door het hartje en maak aan beide uiteinden een oogje. Doe dit ook met het cabochon roosje en bevestig beide bedels aan het ringetje.
Succes ermee!

Moeilijkheidsgraad *
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...