Cabochons maken STAP 1

Je eigen cabochons maken, hoe leuk is dat? Dan is die ketting, armband, broche of wat je ook wilt maken echt helemaal van eigen fabricaat! En het is echt niet moeilijk, als je maar de juiste materialen in huis hebt en weet hoe je te werk moet gaan. Wij hebben alles voor je uitgezocht.

Je moet dus eerst een mal maken. Dat lees je hieronder. In ons volgende item 'Cabochons maken STAP 2' vind je een uitleg over hoe je met deze mal van die lieve bloemetjes en vogeltjes kunt maken. 
 
Mallen maken voor cabochons - Klein Zoet Geluk

Benodigdheden
+ 2 Componenten Siliconen (wij bestelde dat bij Sillis) of Plastique Culinair (op de website van siliconen culinair kun je er ook iets over vinden) voedselveilige siliconen.
+ cabochons voor het maken van een mal. Zorg dat je cabochons hebt of koopt die fungeren als model (evt. ook te koop bij Sillis) je kunt hiervoor natuurlijk ook je eigen sieraden en bedels gebruiken.

Voorbereiding
Werk op een schone ondergrond en gebruik een placemat om op te werken. Vet eventueel je handen iets in, zodat de siliconen niet blijven plakken. Begin om het even uit te proberen met een klein object. Na het kneden heb je 10 minuten om de mal te maken, dus leg alles van tevoren klaar.

Werkwijze
Neem twee gelijke delen siliconen en kneed die goed door elkaar. Maak er een bolletje van. Als er veel groefjes en reliëf in het bloemetje zit, is het handig om het bloemetje eerst met siliconen vol te stoppen (zie plaatje 5), zodat de siliconen overal zit. Dan duw je het bloemetje in een bol siliconen (6) of je legt het bloemetje neer en duwt de siliconen er overheen (7). Leg het op iets doorschijnend (b.v. een plastic dekseltje) dan kun je aan de onderkant goed zien of de siliconen goed aansluiten om het bloemetje heen. Probeer eerst met een klein object uit. Laat het 2 á 3 uurtjes uitharden en haal daarna het bloemetje eruit en klaar is de mal! Was de mal goed met heet water en je kunt hem nu gelijk gebruiken. Succes!


Mal maken voor cabochons: werkwijze 1

Mal maken voor cabochons: werkwijze 2
Moeilijkheidsgraad **
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...