Adventskalender

Het is weer december! Sinterklaas, kerst, koude, sneeuw en misschien wel schaatsen… Lekker weer de open haard aan, warme chocolademelk met slagroom, hmmm… Een feestelijke maand waarin we na sinterklaas de dagen aftellen naar kerst. Dit wordt extra leuk en spannend met een adventskalender. 

Wij maakten 25 kleine zoete verrassingsvakjes voor aan de wand. Vul ze met kleine gelukscadeautjes zoals chocolade, een steen, een schelp, gehaakt bloemetje, geurzakje, belletje… of allerlei soorten hartjes voor een geliefde.

Adventkalender door klein zoet geluk

Benodigdheden
+ canvas doek
+ lege doosjes in allerlei soorten en maten (lucifer doosje, houten doosje bij hobbywinkel)
+ scrap benodigdheden zoals: papier, stickers, poƫzieplaatjes, plak cijfers, glitters, lintjes, cabochons, postzegels, stoffen roosjes, etc.
+ mod podge (om alles op te plakken en daarna af te lakken) of lijm
+ splitpennen
+ plastic vierkantjes van ca. 2x2cm (knippen uit een stuk plastic) voorzien van een perforatie gaatje

Werkwijze
Versieren: Beplak en versier 25 doosjes met allerlei leuke papiertjes (1+2). Gebruik cadeaupapier of scheur plaatjes uit tijdschriften en plak ze op met mod podge en lak het doosje er eventueel ook mee af voor een mooie glans. Wij kozen voor pasteltinten en bloemetjes en ruiten dessins, maar je kunt daar natuurlijk eindeloos in varieren. Je kunt eventueel ook de binnenkant van het doosje doen bijvoorbeeld de bodem. De cijfers kun je kant en klaar in een kleur en met een plaklaag kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf knippen en beplakken of beschilderen. Gebruik grote cijfers. Wij deden bij sommigen lijm op de bovenkant en doopten ze in de glitters. Dat past wel bij deze feestelijke maand. Plak de cijfers er pas als laatst op, als de doosjes op het canvas bevestigd zijn.
Als alle doosjes klaar zijn, laat je ze goed drogen. Ondertussen geef je het canvasdoek een leuk bijpassend kleurtje met acrylverf (3). Wij beplakten het daarna met 3 witte taart onderzetters, een leuke strik en een cabochon (zie cabochons maken). 
Bevestigen: Maak aan de onderkant van alle doosjes voorzichtig een kleine inkeping met een mesje en steek er een splitpen door (4). Leg dan de doosjes op het canvas en kijk waar je ze het best kunt plaatsen. De grootste en hoogste in het midden en de kleinere eromheen (beetje vormgeven). Teken een streepje op het canvas op de plek waar de inkeping komt voor de splitpen en snij deze voorzichtig met een mesje (5). Nu kun je de splitpen er doorheen steken. Ter versteviging (zodat het canvas niet gaat scheuren) doe je nog een plastic vierkantje aan de achterkant en zet de splitpen vast. Plak nu de cijfers erop (beetje vormgeven). Zorg dat het een contrasterende kleur heeft met de ondergrond. Nu is de adventskalender af. Je kunt hem nu gaan vullen met jouw december verrassingen.
Veel plezier ermee!
Adventskalender-werkwijze 1

Adventskalender-werkwijze 2

Moeilijkheidsgraad **

Reacties

 1. Jee wat gaaf ziet dat er uit! Superleuk idee en bedankt voor de uitleg!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh wat heb je daar een werk van gehad zeg! Het ziet er prachtig uit en het idee is ook superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar zitten wel wat uurtjes in ja, maar wel heel leuk om te doen! Lang leve de Mod Podge! Vraag je buren, kinderen, visite, familie en vrienden om hulp deze week en hij is zo af! Succes ermee!

   Verwijderen
 3. Ik kom keigraag langs voor de leuke berichtjes en de prachtige kleurtjes! Zooooo moo!!! Een van m'n favoriete blogs :) x

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan