Zoete wollen paaseitjes

Eieren staan met Pasen symbool voor het begin van het nieuwe leven. Vogels leggen hun eitjes, de eerste lammetjes zijn al geboren, de blaadjes en knopjes verschijnen aan de bomen. Met Pasen vieren we ook een beetje dat het weer lente wordt. Warme wollen eitjes passen daar mooi bij. Het is toch nog behoorlijk koud buiten.... en de eitjes blijven zo lekker warm!


Voorbeelden van wollen prikvilten paaseieren
Werkwijze
Neem een piepschuimen ei en prik met de priknaald een plukje wol erin door zachtjes in het ei te prikken. De wol blijft door de weerhaakjes aan de priknaald haken en wordt zo in het ei geprikt. Zorg dat alle wol goed blijft zitten en zorg dat het hele ei bedekt is. Daarna kun je het ei versieren met lijnen of figuren zoals een bloem of kuikentje. Kies zelf een bijpassende kleur lint om hem in de paastak te hangen. Bevestig deze met een speld of stukje ijzerdraad (u-vorm) die je boven in het ei prikt.

Benodigdheden

+ Piepschuimen eieren (3 tot 7 cm hoog)
+ Sprookjeswol
+ Priknaald (evt. met houdertje en een reservenaald, kijk uit zeer scherp!)
+ Schuimrubberen blok als ondergrond
+ Metaaldraad voor haakje (of gebruik evt. een speld)
+ Lint of draad

Je kunt de wol nog strakker om het ei maken door te nat vilten, dan worden ie minder pluizig. Wrijf het geprikvilten ei in met zeep en lauw water. Hier kunnen kinderen mooi aan meehelpen.


Materiaal Paasei Prikvilten
Moeilijkheidsgraad **
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...