Een statig kroontje op een diadeem

Een originele (oranje) accessoire! Voor koninginnedag of voor in de verkleedmand. Deze haarband kun je helemaal naar eigen idee versieren. Kijk wat je nog aan kraaltjes draad en lintjes heb liggen en versier de kroon in oranje-roze of rood-wit-blauw voor koninginnedag. Belangrijk is dat je een oude haarband/diadeem hebt en een lapje vilt. Veel plezier op 30 april! 

Haarband paars/mint en oranje kroon - Klein Zoet Geluk

Benodigdheden
+ diadeem
+ 1 lapje vilt in 2 kleuren
+ merinowol, om de haarband mee te omwikkelen
+ lint of band
+ gouden sterretjes, palletten en kraaltjes
+ roosje of bloemetje
+ borduur of haakgaren en naald
+ schaar 

Haarband met een kroontje
Zo maak je het
Draai de merinowol om de diadeem het blijft vanzelf vastzitten. Print het patroon van de kroon (zie hieronder) uit op A4 en knip er 1 uit (kies zelf welke van de 2 vormen je wilt gebruiken). Heb je geen printer, teken dan zelf een kroontje uit op papier. Het is dan handig dat je een half kroontje tekent en dan het papier dubbel vouwt en uitknipt. Dan krijg je een mooi symmetrisch kroontje. Speld het kroontje vast op het vilt en knip het uit.
Als je de voor en achterzijde van het kroontje in 1 kleur maakt, kun je het vilten lapje dubbelklappen en dan vanaf de vouwlijn uitknippen, zodat de 2 kroontjes aan elkaar blijven zitten. Dan kun je het zo om de diadeem vouwen. 
Je kunt ook 2 verschillende kleuren gebruiken. Houd dan aan de onderkant van het kroontje de vorm van de diadeem aan (een halve maan, zoals op de tekening hieronder) en naai het dan vervolgens met een festonsteek dicht. Voordat je de 2 kronen op elkaar vast naait moet je eerst van een andere kleur vilt een kleinere kroon uitknippen en die op de grotere kroon vastnaaien. Versier het geheel en naai er kralen, pailletten, een bloem en lint op. Vouw dan als laatst de dubbele kroon om de diadeem en naai het met een festonsteek dicht. Dat moet wel lukken toch? Succes!

Moeilijkheidsgraad **
Kroontje - uitprinten en uitknippen op A4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...