Zoet meditatie poefje

Wat is er nou leuker dan zelf je eigen poefje maken! Een fijn meditatie poefje om even op tot rust te komen na een drukke dag... zzennnnn... of een zitplek voor de kleintjes. Wij kozen voor een combinatie van stevige jute stof met felle rood en roze kleuren!

Toen we online zochten naar een patroon van een meditatiepoefje vonden we dit patroon. Dit hebben we als basis gebruikt en maakte het poefje zonder de plooien. Je kunt het zo groot maken als jij wilt, maar wij maakten het met een doorsnee ca. 30 cm (dat is ongeveer zo groot als een dinerbord). De hoogte is 16 cm en de omtrek ongeveer 94 cm.


Hoe maak ik zelf een meditatie poef
Benodigdheden
+ jute
+ katoenen stof voor de voering
+ boekweitkaf voor de vulling ca. 2 kilo (bestellen en informatie)
+ haakkatoen (Drops Paris voor haaknaald 5)
+ haaknaald 5
+ naaimachine
+ lint, knoop, gehaakt bloemetje (zelf haken)
+ rits ca. 15 cm

Werkwijze
Maakt eerst de binnenzak met de vulling: Knip uit het katoen 2 cirkels van ø 30 cm en een strook van 16x94cm. Naai de stroken katoen aan elkaar (korte kant aan elkaar) dmv een rits en naai dan de cirkels er aan vast. Vul het met het boekweitkaf.
Maak daarna de buitenzak: Knip een cirkel (voor de bodem) en een strook uit de jute stof (maak die ietsjes groter dan de binnenzak) en maak het vast met een festonsteek. Je kunt de stof van de zijkant een keer dubbelvouwen en deze met een grove steek vastnaaien, zo krijg je een leuk gestikt effect. Bovenop de poef komt een ronde gehaakte lap van ongeveer ø 30 cm. Hieronder vind je het patroon, maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren en steken gebruiken als het maar een cirkel wordt. Zet de gehaakte cirkel vast met een festonsteek. Gebruikt ter decoratie een grote kruissteek op de naden. Naai er nog een leuke knoop met lint op en het relaxen kan beginnen! Succes!

Maak je eigen poefje
Haakpatroon
Haak 6 losse en maak een ring.
Toer 1: Haak 3 losse + 11 stokjes in de ring.
Toer 2: (hv in steek, 1 vaste tussen de eerste 2 stokjes). 3 losse + 1 stokje samen haken, sla 2 stokjes van de vorige toer over en haak dan 2 stokjes samen. Haak 3 losse, dan weer 2 stokjes samen haken in dezelfde lus. Sla weer 2 stokjes over van de vorige toer en haak dan weer 2 stokjes samen. 3 losse, 2 stokjes samen haken in de zelfde lus etc. Verander van kleur.
Toer 3: Haak 4 stokjes om de losse van de vorige kleur dan 3 losse. herhaal 5 x. Verander van kleur.
Toer 4: Haak 42 vaste, haal de draad ook door iedere 'punt' van de eerste kleur tussen iedere 4 witte stokjes zodat je een ster krijgt. Verander van kleur.
Toer 5: Haak 49 stokjes (om de 4 stokjes 1 stokje meerderen) verander iedere ronde van kleur. En meerder gelijkmatig, zodat je een mooie cirkel krijgt. Je moet meestal 1 meerderen als je laatst gehaakte stokje naar rechts begint te trekken en niet meer mooi boven het stokje van de vorige toer zit, maar doe dat wel regelmatig over de hele toer.
Toer 6: Meerder om de 4 stokjes.
Toer 7 en toer 8: Meerder om de 4 stokjes en 1x om de 8 stokjes.
Ga zo door tot 11 toeren. Tot je ongeveer 30 cm hebt.
Laatste toer (12) alleen vaste. 


Wat is boekweitkaf? Boekweitkaf is een natuurproduct, namelijk een graansoort dat vooral veel gebruikt wordt als vulling voor meditatiekussens. De kaf werkt verkoelend en geeft energetische rust, daarbij zorgt de vorm van het kaf voor veerkracht van het kussen. Zo weer wat geleerd!

Moeilijkheidsgraad **

Reacties

 1. Oh wat leuk! Deze komt met stip op nummer een van mijn lijst met dingen die ik heel graag wil maken! Zo leuk, die kleuren en jute.... Ik zie hem al helemaal staan :-) liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat maak jij veel leuke dingen zeg!!
  wordt er gewoon vrolijk van! en krijg acute zin in om aan het poefje te beginnen.
  Dat wordt een zeker weten een gezellig poefje voor in onze hal...lekker handig bij het aantrekken van de peuter-schoenen van onze zoon van 3jr. :-)
  als het klaar is zet ik het op m'n blok met een link naar jou, oke?
  Thx! Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kunt wel merken dat ik het vorige bericht héél snel heb getypt (hihi) :-P

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan