Kraamkado shirtje Born Star

Dit 'Born Star' babyshirt maakten we voor een vriendin die in verwachting is. We maakten de letters van vilt en naaiden die erop met een gekleurde draad. Je kunt natuurlijk ook een ander woord of naam erop maken en variëren met kleur. Het is eenvoudig om te maken en zo heb je een super origineel kraamkado.

Applicatie op shirt maken - Klein Zoet Geluk


Benodigdheden
+ shirt (effen en onbedrukt)
+ 3 gekleurde vilten lapjes (min. 2 kleuren, of restantjes)
+ gekleurd draad (borduur- of haakgaren)
+ tools: schaar, naald, spelden
+ printer (om evt. bijgaande letterapplicatie uit te printen)

Werkwijze
Wij kochten een effen blauw shirt en maakten daarop een lichtblauwe applicatie met letters en een ster. De letters naai je erop met een leuke bijpassende gekleurde draad. Je kunt natuurlijk heel precies werken wat steken betreft, maar het geeft niet als ze wat scheef lopen. Het is tenslotte handgemaakt. Aan de binnenzijde goed de draden afwerken en voorkom dikke knopen, want dat zit natuurlijk niet zo lekker voor de baby. Dit shirt hoeft gelukkig niet heel lang mee te gaan, een baby past het vrij snel niet meer, maar was het shirt liever met de hand.

Wat moet je doen
Print de letters uit op papier en knip ze netjes uit. Spelt ze vast op het vilt en knip vervolgens de letters netjes uit het vilt. Leg de vilten letters en de ster op de voorkant van het shirt en bepaal de positie (in het midden met min. 2 cm links en rechts overhouden). Speld alle onderdelen dan vast en naai ze met een gekleurde draad langs de rand vast. Vervolgens speld je ook de cirkel op de ster vast en naai deze vanuit het midden als een ster met 5 steken vast. Draden afhechten aan de binnenkant en klaar is je kraamkado.

Moeilijkheidsgraad * 

Applicatie om uit te printen
Born Star uitprinten

ABC Applicatie om uit te printen
ABC uitprinten

Reacties