Mandala op hout

Zoete mandala op houten paneel

Een leuk zelfmaak idee voor een regenachtige middag. Het wordt weer wat frisser buiten en wat vroeger donker. Met dit leuke schilderij kun je je huis of tuin wat opfleuren.
Heb je nog wat hout over van bijvoorbeeld een verbouwing? Gooi het dan niet weg, maar maak er een schilderij van om binnen of in de tuin op te hangen. 

Hoe ga je te werk: 
Zoek een mooie mandala op internet of uit een boek of tijdschrift. Teken de gekozen afbeelding licht schetsend met een potlood op het hout. Je kunt natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken. Bepaal eerst waar je het midden van de mandala begint en teken van daaruit als een soort bloem de figuren er omheen. Je kunt eventueel een gum gebruiken bij fouten. Teken eventueel daarna de lijnen eventueel nog iets duidelijker. Niet te donker want anders zie je ze door de witte verf heen.

Schilder daarna met een penseel en acrylverf alle gekleurde vlakken. Als de verf droog is kun je de witte lijnen en randen schilderen. Neem een goed dekkende witte verf. Eventueel meerdere lagen aanbrengen totdat het dekkend is. Je kunt natuurlijk ook een transparante laag schilderen, zodat je de houtkleur er doorheen ziet. Dat gaan we proberen in een volgend project! Als ook dat droog is kun je het aflakken met botenlak of jachtlak, zodat je het ook buiten kunt ophangen. Veel plezier! 

Reacties

 1. De mandala's op het hout zijn echte eye-catchers die gezien mogen worden!! Ik vrees dat ik daar het geduld niet voor heb.
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja geduld is wel iets dat loont. Je schilderd elke keer weer een klein stukje verder. En stel de lat niet te hoog.... neem eerst een klein stukje hout als test. Zoek een kleuren pallet en illustratie uit dat je blij maakt... en het gaat vanzelf....
  Hopelijk probeer je het toch.... succes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan