Haaktasje met ananas-steek

Haaktasje
Om wat wol restjes op te maken ging ik op zoek naar een haakwerkje. Online vond ik dit patroon voor een tasje gemaakt met de ananas-steek. Ook dit moest ik zelf even opzoeken, en onder het motto 'nog nooit gedaan, dus dat lukt me wel' ging ik aan de slag. Conclusie: Super makkelijk en snel gemaakt in een paar uur.

Garen
De basis en de bodem maakte ik met haaknaald 5 en Bomull-Lin. Door het linnen is deze draad wat steviger. Daartussen gebruikte ik restjes. Maar elk garen is wel te gebruiken. Als je verschillend garen gebruikt van verschillende dikten, dan kun je verschillend aantal lusjes haken bij de ananassteek, zodat de steken een gelijke dikte hebben.

Patroon
Hier het patroon van Lisanne Multem: 'stoere shopper haken'. Mijn tasje is niet erg stoer geworden, misschien ook iets kleiner dan in het voorbeeld, hoewel ik het aantal steken van het patroon wel heb aangehouden. En ik heb van een klein stukje leer met 3 kruissteekjes erop zelf een labeltje gemaakt en vastgezet op de rand.

Benodigdheden
+ Haaknaald 5
+ Gare: Bomull-Lin (van Drops: licht-beige unicolor 03), Cotton-merino (van Drops: beige uni color 03 en donkergrijs uni colour 19), Vienna (gebruik hiervoor een pluizig garen).
+ afwerken: schaar en dikke stompe naald
+ label: stukje leer van 3x1 cm, gekleurd garen, scherpe naald