Zoet slaapmasker


Wil je in het weekend een keertje lekker uitslapen, maar word je vroeg wakker van de zon die opkomt. Dan kun je zelf je eigen slaapmasker maken en lekker genieten van je nachtrust.

Online kun je evt. een patroon uitprinten. Ik heb zelf een patroon uitgetekend op papier. Je kunt zelf kijken hoe groot je hem wilt.

Benodigdheden:

* Verschillende lapjes stof
* Elastiek
* Lint
* Garen
* Vilt (vulling)
* Naaimachine
* Papier (voor patroon)


Werkwijze:

Teken het patroon op papier en knip het uit. Spelt het patroon op een lapje stof. Het is leuk om de voor- en achterkant een ander stofje te gebruiken. Knip de 2 lapjes stof één cm groter uit dan het patroon zelf. Voor de vulling kun je kiezen of je het even groot uitknipt en het gelijk mee vast stikt, of dat je de maat aanhoud van het patroon en de vulling er later in doet. Als je het gelijk mee vast stikt dan moet je er goed opletten dat je het op de juiste manier op elkaar legt voordat je het vast stikt zodat het goed zit als je het werkje binnenstebuiten keert. Dan komt het vilten lapje voordat je het vast stikt bovenop te liggen. Meet met het elastiek de omtrek van je hoofd en knip het op maat. Zie afbeelding hoe je het elastiek vastzet op de stof. Naai alles vast op de naaimachine, maar laat een stukje aan de bovenkant open. Keer het werkje binnenstebuiten. Doe dan de vulling er evt. in en naai het randje van het slaapmasker in zijn geheel nog een keer rond. Je kunt er ook een leuk lintje langs vastmaken.

Succes en slaap lekker!
Reacties