Kersthangers van zoutdeeg

Dit idee staat al heel lang op ons lijstje van zelf maak ideeën. Het is namelijk zo simpel om te maken en heel geschikt om de komende kerstvakantie eens lekker te gaan doen. Kan je kerstboom nog wel wat hangers gebruiken? En hebben de kinderen zin in een knutsel momentje? Dan is dit je kans. Want zoutdeeg heb je zo gemaakt en na een nachtje drogen en een lint erdoor is een boom of krans in no time gevuld.

Gebruik voor de vorm koekvormpjes en bedels om een mooi indrukje erin te maken. Met een satéprikker prik je er gaatjes in (voor je ze laat drogen). Je kunt ze ook een kleur geven door ze te verfen (met acrielverf) en na het drogen af te lakken. Tip: ongelakt kunnen de zoutdeeg figuren niet tegen vocht dus niet buiten ophangen of in een vochtige krans, want dan wordt het deeg weer zacht. De hangers kun je ook leuk gebruiken voor cadeaus of andere decoraties. Dus snel aan de slag ermee!

Recept zoutdeeg:
3 kopjes witte bloem
1 kopje zout
1 kopje water
1 theelepel slaolie

Kersthangers maken van zoutdeeg

Kersthangers van brooddeeg maken










Moeilijkheidsgraag *

Reacties

  1. Ik heb ze met baking soda en maizena gemaakt, dan is de structuur heel fijn en het lijkt zelfs of er een klein glimmertje in zit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee! Bedankt voor de tip, Gaan we ook proberen!
      Groet

      Verwijderen
    2. Ik vergeet te vragen wat precies het recept is!

      Groet Svenny

      Verwijderen
  2. Heb je recept met Baking soda en maïzena aub?
    Mvg Katja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier het recept voor spierwitte klei van baking soda:

    + 1 kop (200gr) baking soda
    + 1/2 kopje (100gr) maizena
    + 3/4 kopje (150 ml) water

    Doe alle ingrediënten in een pannetje en verwarm het op een laag vuurtje. ( kids vraag een volwassene te helpen) Blijf roeren totdat het een dikte heeft van aardappelpuree. Dan op een snijplank af laten koelen. Kneed dan tot soepele klei. Dan is het klaar voor gebruik. Het droogt aan de lucht in ongeveer 2 dagen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan