Gehaakte armband met bezemsteel steek

Deze geweldige armband willen wij graag met jullie delen, want hij zit heerlijk en voelt zo lekker als een zacht knuffel polsbandje. Mocht je de basis van haken kennen dan is het best makkelijk te maken.

De armband is gehaakt met de bezemsteel steek (broomstick lace). Gebruik hiervoor niet te dun draad.
Zet eerst 15 steken op, daarna nog een extra rijtje terug voor de stevigheid. Zet de lussen om een dikke haaknaald of breinaald (ongeveer maat 24). Ik heb 2 brienaalden van 12 even aan elkaar vast gemaakt dat werkt ook goed. Haak daarna door iedere 5 lussen 5 halve stokjes. Dan weer 15 lussen op de dikke breinaald enz. Herhaal dat totaal 6x. Als laatste een baan vaste en dan met de draad die je over houd de twee uiteinden aan elkaar bevestigen.

Het knoopje dat aan de armband bevestigd is is gemaakt van fimoklei (Cernit). Boetseer een plat rondje en bewerk deze met een relief stempel (bv. clear stamps). Prik er 2 gaatjes in en bak het volgens de instructies op de verpakking af in de oven. Ook kun je er een knoop met een kruissteek van maken. Boetseer een plat rondje en prik er 4 gaatjes in. Bevestig deze met haakgaren dmv een kruissteek aan de armband. 

Moeilijkheidsgraad ***

Reacties

 1. hoi, erg leuke website is dit! Ik vroeg me even af wat voor haakgaren er geruikt wordt. Ik vind het er op de foto zo mooi egaal (en dus niet pluizig, waar ik altijd last van heb) uit zien.

  Groeten, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je misschien een stap voor stap beschrijving,kom hier niet uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke armband ik zou hem graag maken en inderdaad een stap voor stap uit leg zou handig zijn..daar ik wel kan haken. zou ik toch graag het beter uit gelegd zien met voorbeeldjes . leuks site .
  Vriendelijke groet Alda Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat gaaf! Graab zou ik hem willen maken. Heb je iets meer dan alleen dit bijv stap voor stap even uitleggen. Al vast bedankt.

  Hartelijke groet,
  Jolanda van der Meulen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mensen na een tijd prutsen en ik iets totaal anders gecreëerd had ontdekte ik dat de woorden broomstick lace (2e regel onder de foto via mijn telefoon) een link is naar de uitleg.. Succes!!
  Ik ga hem morgen testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Past deze armband altijd of maak je hem vast ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze past om een smalle pols. Wil je een iets ruimere armband, dan kun je een paar banen extra haken en dan afsluiten met een rij 'vaste'.

   Verwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan