Hanger van speksteen
Deze hangers zijn gemaakt van speksteen; een zeer zacht soort steen dat je dmv schuren en vijlen heel makkelijk te bewerken is. Eerst maak je met de vijl of eventueel een fijn zaagje grof de vorm. Daarna vijl of schuur je de scherpe randjes weg. Vervolgens hoef je alleen nog maar op je gevoel het zo glad mogelijk te schuren. Zorg dat je verschillende soorten fijnheden schuurpapier hebt, dan wordt het resultaat super zacht. En je hebt een leuke hanger!


 
Heb je geen gereedschap dan kun je het best naar De Hazelaar in Soest (of misschien zit er iets soortgelijks bij jouw in de buurt), daar kun je helemaal los gaan voor het kopen van je gereedschap en materiaal. Je hebt er ook starterspakketten, deze bevat alle tools die je nodig hebt.

Benodigdheden:
+ speksteen; let op speksteen is er in verschillende hardheden, vraag om advies en kies niet te poreus speksteen
+ vijl+ schuurpapier in diverse gradaties; van grof tot fijn om het oppervlak mooi glad te maken. Je kunt met het schuurpapier ook nat schuren
+ natte doek; als ondergrond+ een bakje louw water; zo kun je de steen af en toe schoon maken
+ dun maar stevig hennep-touw
+ boor; het gaatje is geboord met een heel dun boortje
Kinderen vinden dit ook erg leuk om te doen, betrek ze bij de inkoop van hun eigen steen. Neem een natte doek als ondergrond, want dan blijft het vijlsel plakken aan de doek en stuift het niet weg. En dan lekker vijlen en schuren. Blijf erbij want de vijl is scherp. Het is hard werken... lekker buiten in de tuin natuurlijk. En dan die trotse opmerking. Kijk eens hoe glad de mijne is! Weer zo'n moment van geluk waarvan je denkt: dat moet toch ieder kind ervaren. Succes ermee!

Moeilijkheidsgraad: **

Reacties