Klein zoet gelukspoppetje

Dit zijn onze mascottes! Wij gaven het traditionele gelukspoppetje een totale make over. Super schattig toch? Het symboliseert Klein Zoet Geluk. Je kunt hem naar eigen stijl in kleur en vorm aankleden. Je kunt ook een letter op het buikje zetten van bijv. degene aan wie je het geeft. Ook leuk om aan een cadeautje te hangen!

Benodigdheden
+ houten kralen (grote en kleinere)
+ houtlijm
+ (saté) prikker
+ fijn penseel en verf (bijv. acrylverf)
+ watervaste stift (zwart & rood) voor de oogjes en mondje
+ katoendraad (bijv. haakgaren)


Werkwijze
Lijm een grote en een kleine kraal op elkaar en prik ze op een prikker. Zo kan het goed drogen. Draai het prikkertje wel af en toe. Zo blijft het gaatje open zonder dat de prikker vast blijft plakken en kunnen de draadjes er nog doorheen. Als de lijm droog is kun je de oogjes en het mondje er op tekenen en kun je de andere vormen erop schilderen bv. een hartje of sterretje. Het geeft wel een leuk effect als je er ook wat witte stipjes op schildert. Tip: Als je hem cadeau geeft kun je ook een letter op het buikje zetten. Of gebruik eens zilver of goud draad.
Wanneer de verf goed gedroogd is kun je er 2 verschillende kleuren draadjes doorheen trekken met een naald (1x heen en 1x terug). En maak je een knoopje onder het poppetje. Tip: Doe een beetje lijm aan het draad en vorm er een puntje aan, als dat droog is rijg je heel gemakkelijk het draad door het poppetje.

Mail ons
het resultaat we zijn erg benieuwd naar wat jij ervan hebt gemaakt!

Succes!

Moeilijkheidsgraad: *

Reacties

 1. Wat leuk om ze zelf te maken!
  Ze zien er goed uit!
  Je hebt veel leuke ideeen op je blog staan, ik ga je volgen!
  Groetjes Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Wat leuk dat je ons gaat volgen! Groet, Svenny & Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your joy is translated in your blog! Yours is the first blog that I am following from another country and needing translation- that the computer can translate is amazing. It opens up a world of crafting. You are inspiring!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan