Wollen fles

Geen oude wijnflessen meer weggooien hoor, want je kunt ze gebruiken voor het maken van deze decoratieve vazen van wol en glas voor op de tuintafel. Het is eigenlijk heel gemakkelijk te doen en je kunt zelf een leuke kleurcombinatie maken van gekleurd wol of eventueel restjes wol.Benodigdheden
+ lege wijn flessen (voor gehele wol omwikkeling heb je een fles nodig die geen hoekige hals heeft)
+ wol of stokvilt
+ hennep touw
+ kralen

Voorbereiding
Wil je de fles geheel omwikkelen met wol dan kun je het beste een fles nemen met een hals die geleidelijk aan smaller word, zodat de wol niet snel uit elkaar glijdt. Als er een knik in de hals van de fles zit, dan kun je het beste alleen een baan in het midden te doen. Kies niet al te gladde wol, maar een beetje ruige wol, dan blijft het vanzelf al een beetje aan elkaar plakken. Zorg ervoor dat de flessen schoon, droog en vrij van etiketten zijn.

Werkwijze
Geheel omwikkelen: Begin onderaan, wikkel de draad om de fles en klem het uiteinde van je draad onder de tweede laag. Houd je draad strak en draai de fles langzaam rond. Zo wikkel je het draad om de fles strak naar boven en schuif de draden goed tegen elkaar aan. Als je boven aan de fles bent aangekomen kun je met een dikke naald de draad onder de vorige draad door steken. Zo zet je je draad vast. Aan het uiteinde kun je één of meerdere kralen knopen.
Omwikkelen met een baan in het midden: Begin onder het midden en wikkel de draad om de fles. Bovenaan de fles kun je met hennep touw een rand draaien. Zet de draad vast met een knoop. Je kunt er een paar houten kralen aan rijgen en met een knoop in het uiteinde vastzetten. Wij hebben geen lijm gebruikt omdat het zo eigenlijk goed bleef zitten.

Pompon bloemen
Iedereen heeft ze wel eens gemaakt op de lagere school, maar hier toch nog even de uitleg.

Benodigdheden pompon
+ wol (restjes)
+ karton (of ronde bierviltjes)
+ stokjes (bamboe) 

Werkwijze
Maak 2 ronde kartonnetjes met een gat in het midden van minimaal 2,5 cm doorsnee. Je kunt verschillende groottes nemen voor een grote of kleine pompon. Leg de 2 kartonnetjes op elkaar. Wikkel de wol door het gat om het kartonnetje heen totdat je meerdere lagen wol er omheen hebt zitten. Je kunt ook meerdere draden te gelijk er door heen trekken of meerdere kleuren gebruiken. Steek bij de rand een scherpe schaar tussen de 2 kartonnetjes en knip alle draden door (dus een heel rond doorknippen). Neem een stevig stuk draad en wikkel deze tussen de 2 kartonnetjes door om het draad en maak er een stevige knoop in. Als dat gedaan is schuif je de kartonnetjes er voorzichtig af. Breng de bol een beetje in vorm en je pompon is klaar. Steek hem op een bamboestokje en klaar is je bloem.

Werkwijze pompon maken 1


Werkwijze pompon maken 2


Succes!

Moeilijkheidsgraad: *

Reacties

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan