Ansichtkaart borduren

Flow Magazine is één van onze favoriete bladen, samen met Ariadne At Home en Happiness. Ze staan vol met plaatjes, tekeningen en foto's waar je blij van wordt! In Flow Magazine staan geweldige dingen die je met papier kunt doen, zo ook dit idee; kaarten borduren. Een nostalgisch en zeer creatief idee! Daan kwam ermee, dus dat probeerden we samen eens uit….  en het was heel leuk om te doen trouwens!
Je kunt ook oude trouwfoto's gebruiken van je (over)grootouders, dan wordt de kaart heel persoonlijk. En kun je er een familielid heel blij mee maken.


Ansichtkaart borduren

Benodigdheden
+ plaatjes uitprinten (zie hieronder onze printables) 

+ wit A4 papier 120 grams, gekleurd (voor achterzijde)
+ borduurgaren in diverse kleuren (evt. zilverdraad)
+ stompe naald

+ prikpen met matje
+ liniaal
+ evt. lint om op te hangen


Kaart borduren - werkwijze - Klein Zoet Geluk
Zo doe je dat...
Wij zochten online naar nostalgische plaatjes… print deze uit op 120 grams A4 papier…. gebruik voor de achterzijde gekleurd papier evt. met een bloemenprintje. 

Accenten borduren: Je kunt nu met een stompe naald en borduurgaren accenten aanbrengen in de foto. Gebruik kleine steekjes of een kruissteek. Prik voordat je gaat borduren met de prikpen gaatjes in het papier. Neem bijv. een bloem, hartje, letters of een randje van een jurk. Zilver of gouddraad gebruiken is ook leuk! Je kunt op de achterzijde eventueel lijntjes tekenen zoals die op een ansichtkaart staan voor het adres en een berichtje.
Rand: Als je klaar bent leg je de 2 delen met de ruggen tegen elkaar op een zacht stoffen matje en prik er dan met een prikpen gaatjes in. Gebruik hiervoor een liniaal, als je om de 5 mm langs de liniaal een gaatje prikt wordt het heel gelijkmatig. Borduur nu een randje rondom de kaart met een festonsteek. 


De kaart is nu klaar om te versturen! Wil je ze graag zelf bewaren (omdat je oude foto's van bijv. familieleden hebt gebruikt) dan kun je de kaarten aan een lint hangen.... succes!

Moeilijkheidsgraad*

nostalgische printables
nostalgische printables
Feston steek uitleg

Reacties

  1. Wat een leuke blog, zo zoet;)! Mooie creaties maak je. Ga je volgen hoor. Lieve-groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net jullie blog ontdekt (via Svenny, ik zag dat je mij ook volgt, leuk!). Word er helemaal blij van, ziet er allemaal zo mooi uit! Ik ga jullie ook volgen (via Bloglovin)!

    Groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan