Paasei hakenHet is weer bijna Pasen. Hier een leuk klein haak projectje voor als je nog even wat tijd over hebt. Je kan het ei eerst door je kind laten uitblazen (dat vinden ze wel leuk om te doen) en ondertussen haak jij voor het ei een mooi jasje. De achterkant van het jasje is open, zo kun je het ei makkelijk vervangen.

Paasei haken - Klein Zoet Geluk

Benodigdheden
+ eieren
+ eierprikker
+ een wat dikkere naald
+ kommetje om ei op te vangen
+ eierdopje om ei te laten drogen
+ haakkatoen
+ haaknaald 2,5 of 3

Wat moet je doen
Spoel het ei even om onder de kraan. Prik dan 2 gaatjes in het ei. 1 boven en 1 onder. Maak de gaatjes voorzichtig iets groter met een naald of spijkertje. Blaas dan met je mond het ei leeg. Als het helemaal leeg is probeer er dan nog wat water in te krijgen en spoel de binnenkant schoon. Laat het uitdruppen en drogen in een eierdopje. Haak vervolgens het jasje. Kijk hier nog even voor de een uitleg van de verschillende haaksteken.

Patroon granny square ei
Haak 6 losse en maak een ring.
Toer 1: haak 3 losse (= stokje) * haak 3 stokjes samen, 3 losse, *herhaal nog 4 keer.
Toer 2: verander van kleur. Haak in de opening van vorige toer. 3 losse (= stokje) + 2 stokjes, 3 losse, 3 stokjes (dit in één opening= bovenkant ei) , 1 losse, 3 stokjes (in volgende opening), 1 losse, 4 dubbele stokjes in volgende opening, 1 losse, 4 dubbele stokjes in volgende opening (= onderkant ei), 1 losse, 3 stokjes in volgende opening, 1 losse, halve vaste om te sluiten.
Toer 3: verander van kleur. 3 losse + 2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes in opening aan de bovenkant. 1 losse, 3 stokjes in volgende opening, 1 losse, 3 stokjes in opening vorige toer, 1 losse, nu in elke dubbel stokje van de vorige toer een stokje, 3 stokjes in de opening, weer in elk dubbelstokje van de vorige toer een stokje, 1 losse, 3 stokjes in de opening van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes in opening vorige toer, 1 losse, halve vaste om te sluiten.
Toer 4: verander van kleur. 1 vaste in elke steek van vorige toer.
Toer 5: *5 losse, 3 steken overslaan vaste in volgende steek, * herhaal. Tot einde, halve vaste om te sluiten.
Toer 6: verander van kleur. Begin bovenaan: **2 losse, vaste in midden boogje van vorige toer. 2 losse, vaste in boogje, *3 losse( vast in boogje)  herhaal * nog 4x, herhaal ** nog 2x. Hv om te sluiten. Haak nog een lus met alleen losse aan de bovenkant om hem op te kunnen hangen. Kant af.
Nu kun je je uitgeblazen ei er in stoppen en ophangen, succes!

Hier de link naar een Engels patroon (effen ei): Haakpatroon paasei van Flax & Twine. Een super leuk blog trouwens, een genot voor het oog al die mooie foto's!

Reacties

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan