Zelf je eigen t-shirt bedrukken

Een nieuw leuk projectje. Je kan zelf heel simpel je t-shirt opleuken met textielverf of textielstiften. Deze zijn te koop bij een hobbywinkel (de stiften bij Primera). Een leuk idee voor koningsdag! Maar dan wel in oranje verf natuurlijk!

Zelf je eigen tshirt bedrukken - Klein Zoet Geluk
Benodigdheden
+ t-shirt in effen kleur zonder bedrukking
+ textielverf of stiften
+ bakpapier of een leuke afbeelding of tekst uit printen
+ potlood met aan de andere kant een gum
+ knijpers of speldjes om afbeelding vast te zetten
+ plastic placemat
+ tape

Wat moet je doen
Knip een leuke vorm uit bakpapier. Je kunt eerst de ster tekenen en dan uitknippen. Een hart maak je zo: vouw eerst het bakpapier dubbel en knip dan een half hart uit. Als je het dan open vouwt heb je een mooi symmetrisch hart. Het is het beste als het shirt al een keertje is gewassen. Leg dan het shirt op tafel, leg je placemat er in (zodat je verf niet op de achterkant van het shirt kan komen) leg het hart of ster op het shirt en zet het vast met knijpers. Nu kan je de gum van het potlood in de verf dopen en iedere keer stempelen op het shirt. Als je klaar bent laat je het goed drogen en als het helemaal droog is strijk je het nog even (via de achterkant). De vlindertjes heb ik uitgeprint op transferpapier en er later op gestreken. Handig als je b.v. een foutje hebt gemaakt of hebt geknoeid.

Wil je een tekst op je shirtje maken zoals hieronder. Zoek bijv. iets op internet, print het uit op de gewenste grootte en speld het vast in het shirtje (tussen voor- en achterkant). Leg je shirt op een lichtbak of plak hem even met tape op het raam, zodat de tekst er doorheen schijnt. Nu kan je met een (oranje) textielstift voorzichtig de tekst overnemen, door te stempelen met het gummetje, dus door kleine stipjes te zetten. Als je klaar bent en het is goed droog, nog even strijken en je shirt is klaar! Succes!

Moeilijkheidsgraad * 

Zelf je eigen Oranje shirt bedrukken - Klein Zoet Geluk


Reacties

 1. Heel leuk. Het ziet er makkelijk uit. Ik ga het ook eens proberen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb een shirt en textielstiften klaarliggen voor een soortgelijk project, maar ik vind het stempelen mbv een potlood veel leuker! rest mij nog 1 vraagje: welke textielverf is er gebruikt (merk) en waar koop je die? ik heb nu vakantie dus dan kan ik meteen aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Suzanne
   Je kunt even op de volgende site kijken. Dat merk hebben wij gebruikt, gekocht bij een hobbywinkel. Er staan op de site ook verkoopadressen. Succes!

   http://www.talens.com/nl-be/merken/decorfin/decorfin-textielverf/decorfin-textielverf-flacon-50-ml/

   Verwijderen
 3. Wil je een tshirt bedrukken dan kun je ook een foto of tekst uitprinten op transferpapier. Kijk voor de uitleg op ons valentijns item:
  http://kleinzoetgeluk.blogspot.nl/2013/02/valentijnshart.html
  Ook leuk om een keer te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan