Telefoonhoesje van vilt

Heb jij nog geen beschermhoesje voor je telefoon, dan heb ik hier een makkelijk diy projectje voor je.
Een telefoonhoesje van vilt met gehaakt randje. Beschermd je telefoon tegen krassen, kou, hitte, vuil etc. Ziet er gewoon zoet uit en voelt lekker zacht aan.


Benodigdheden:

* Lapje vilt (of 2) 20x30cm
* Haakkatoen
* Lint of veter
* Naald en draad
* Naaimachine
* Schaar
* Bedeltje

Werkwijze:

Voor de iPhone 7/8/SE heb je aan 1 lapje vilt genoeg. Knip het lapje vilt in vieren en leg ze op elkaar.
Ik heb 4 lapjes op elkaar genaaid zodat het een dik en stevig hoesje wordt.
Naai de vier lapjes aan drie kanten dicht en laat de bovenkant open. Dit hoesje is tussen de stikrandjes ongeveer 8cm. De totale breedte is 9cm en de lengte is 15cm (zonder gehaakt randje) Knip het vilt wat je over hebt aan de zijkanten weg. Maak aan de bovenkant 2 lapjes aan elkaar vast met een festonsteek zodat de bovenkant 1 opening heeft. Haak dan in ieder lusje van de festonsteek: 1 halve vaste en 2 stokjes en haak zo rond. Werk aan het eind van je werk de draad weg. Dan kun je de veter of lint onder de draadjes door trekken met een naald en vastknopen. je kunt het knoopje nog vastzetten met een steekje zodat het knoopje niet los gaat. Dan het bedeltje erop vast maken met naald en draad of een kruisje maken met haakkatoen. Je kunt aan de zijkant van het hoesje (in het naadje) de naald en draad erin steken, het bedeltje vastzetten en het draadje er er daar ook weer uit laten komen en dan afknippen. Dan zijn de draadjes gelijk weggewerkt. Succes!


Reacties

  1. Ik was overal aan het kijken naar een ecologisch hoesje. Ik kan het natuurlijk ook zelf maken.. haha thanks voor het idee :)! erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

We stellen jouw mening en reactie zeer op prijs.
Alvast bedankt voor je reactie op Klein Zoet Geluk.

Svenny en Daan